Eroare
  • Eroare la încărcarea datelor.

Ateliere gratuite pentru copii!

PDFImprimareEmail

Cu pasi mici catre arta este o activitate de vacanta care va implica 20 de copii, cu varsta cuprinsa intre 6-10 ani, 5 dintre acestia fiind orfani, ce aparțin partenerilor noștri, Asociatia Victorine Le Dieu din Onesti.

Atelierele se vor desfasura de 2 ori pe saptamana, timp de 2 ore, in lunile august si septembrie, la sediul Asociatiei de Tineret Onestin, sub indrumarea profesorului de arte vizuale, pictor Alina Cornaci-Pistea.

La momentul actual, orasul nostru ofera oportunitati reduse pentru dezvoltarea copiilor si, in acest sens, ne-am propus sa contribuim pozitiv la createrea imaginatiei si creativitatii lor artistice.

Prin integrarea copiilor orfani vom incuraja interactiunea in grup pornind de la o pasiune comuna.

Pentru a asigura interactiunea dintre copii vom utiliza o metoda interactiva de grup, de stimulare a creativitatii, metoda BRAINWRITING. In cadrul acestei metode, copiii vor fi impartiti in grupuri de cate 6 si fiecare copil isi va alege cate o culoare de lucru. Ei vor primi ca sarcina, reprezentarea prin desen a unor elemente care sa ilustreze o anumita tema. Acestia vor lucra pe o singura foaie, care se va roti o data la 5 minute, in asa fel incat sa treaca pe la toti copiii, astfel putand completa si continua desenul celorlalti copii. Profesorul de educatie plastica va monitoriza desfasurarea activitatii si va analiza la final, rezultatele obținute de copii. Metoda poate fi aplicata in mai multe variante, in functie de o serie de criterii.

De asemenea, vom utiliza pe parcursul tuturor atelierelor de creatie metode de educatie non-formala, care vor stimula copiilor interesul pentru arta.

Printr-un limbaj diferit, al emotiilor si nu al cuvintelor, le vom vorbi prin intermediul desenelor, al povestilor si al jocului.

Copiii care vor participa la aceste ateliere, au posibilitatea de a-si descoperi talentul si de a deveni viitorii artisti ai comunitatii.

Participand la atelierele noastre, acestia vor avea capacitatea de a se exprima plastic utilizand materiale, instrumente si tehnici variate, vor cunoaste, interpreta si decodifica operele de arta plastica si decorativa, utilizand criteriile valorice proprii in analiza acestora, regulile si principiile artei, proportiile corecte si contrastele cromatice, perspectiva geometrica si valorica, tehnici artistice traditionale ca pictura in ulei, acuarela, tempera, pastel, carbune.

Aceasta activitate se va finaliza cu o expozitie in care vor fi expuse lucrarile copiilor si in cadrul careia toti copiii participanti vor primi diplome si materiale de pictura.

Cu pasi mici catre arta este o activitate din cadrul proiectului ConnecTIN ART finantat de Consiliul Judetean Bacau.

 

 

 

 

Membrii Onestin se specializeaza in Polonia

PDFImprimareEmail

In saptamana 20-27 iulie 2016, doi membrii de baza ai Asociatiei de Tineret Onestin vor participa la trainingul Develop, inspire, lead!, organizat de partenerii nostri polonezi, in nordul Poloniei, in orasul Morag.

Tema de baza este cresterea calitatilor unui leader si este adresata unui grup de 20 de tineri din cinci tari precum Romania, Bulgaria, Slovenia, Polonia, Portugalia, care vor incerca pe tot parcursul trainingului sa isi descopere calitatle de lider, un lider capabil sa fie un bun exemplu.

Echipa Onestin formata din Laurențiu Caliman si Alina Cornaci Pistea au plecat spre destinație, calatorind cu avionul pana la Varsovia, apoi cu trenul pana in nordul Poloniei. Ajunsi aici acestia au intalnit vechi colaboratori ai asociatiei, dar si noi participanti la astfel de proiecte dornici de colaborare.

Misia and Karol, trainerii acestui proiect, au ales o metoda practica si interesanta pentru a descoperi leaderul din interior, prin care la sfarsitul fiecarei zile este ales un leader si un coleader. Acestia trebuie sa satisfaca nevoile grupului, sa gaseasca noi tehnici de organizare, ca acesta sa devina unul unit si eficient.

 

Vor pleca cu siguranta din frumoasa Polonia cu multe lucruri folositoare invatate pe care le vor impartasi cu tinerii si care ne vor fi de folosim in planificarea si organizarea viitoarelor evenimente din asociatie.

 

Vara proiectelor la Onestin

PDFImprimareEmail

Asa cum v-am obisnuit si pana acum, Asociatia noastra nu intra in vacanta, ci devine tot mai activa pe timpul acesteia.

Astfel, peste 30 de voluntari ai asociatiei noastre vor participa in lunile iulie si august la traininguri si schimburi de tineri in tari precum Slovenia, Croatia, Italia, Spania si Polonia.

Zilele acestea, 5 voluntari ai asociatiei, cu varste cuprinse intre 16-21 ani, se indreapta spre Croatia, intr-un proiect european ce ii va ajuta sa isi dezvolte competentele lingvistice si sociale.

Proiectul "Train to maintain , teach to reach - 21st competences " , care se desfasoara in orasul Vukovar , Croatia in perioada 15-30 iulie , aduce impreuna tineri din cinci tari: Germania , Bosnia-Hertegovina , Croatia , Ucraina , Serbia si Romania.

Alaturi de tinerii acestor tari, voluntarii Asociatiei de Tineret Onestin vor participa in acest schimb de tineri, care vizeaza dezvoltarea competentelor secolului 21.

Proiectul are ca scop diminuarea numarului de tineri fara loc de munca si implicarea activa a acestora in societate.

 

ConnecTIN’ART! un nou proiect al Asociației de Tineret Onestin finanțat de Consiliul Județean Bacău

PDFImprimareEmail

Asociatia de Tineret Onestin castiga si anul acesta finantarea de la Consiliul Judetean Bacau pentru proiectul ConnecTIN’ART!, depus la concursul de proiecte pe legea 350, pe domeniul cultural.

Proiectul se va desfasura in perioada iulie-noiembrie 2016, iar beneficiarii acestuia sunt copiii si tinerii din municpiul Onesti si imprejurimi.

Proiectul ConnecTIN ART! isi propune sa stimuleze creativitatea, sa crească interesul tinerilor pentru activitatile cultural artistice, vizand si dezvoltarea potentialului antreprenorial al acestora, intr-o vreme in care lucrul de mana este la mare cautare, iar resursele financiare ale acestora si exemplele practice sunt reduse.

Pe parcursul celor 4 luni de activitati, Asociatia noastra va imbunatati gradului de acces la cultura prin participarea, educarea si formarea in domeniul artelor vizuale a 150 minori si tineri din municipiul Onesti, implicand la activitatile proiectului si o categorie sociala defavorizata, 5 copii orfani ai Asociatiei Victorine le Dieux si 15 tineri internati in Centrul de Reeducare Tg. Ocna.

Proiectul ConnecTIN’ART! a debutat in data de 11 iulie 2016 cu Campania de promovare, la sediul Asociatiei noastre, unde a avut loc o Conferinta de presa, urmata apoi de participarea echipei de proiect la emisiunea Connect FM din data de 12 iulie.

In perioada urmatoare, copiii si tinerii se pot inscrie la activitatile proiectului nostru, completand formulaul de inscriere http://goo.gl/forms/cIQCgTFw4RVWZBqu1

Acestia pot opta pentru una sau mai multe activitati, dupa cum urmeaza:

- ’’Reintegram prin arta’’ - atelier de pictura decorativa ce se va desfasura la Centrul de Reeducare Tg Ocna , pe parcursul a 2 luni, 15 locuri disponibile

-  ’’Cu pasi mici catre arta’’ - atelierele vacantei pentru copii , ce se vor desfasura pe parcursul a 2 luni, 20 de locuri disponibile

-  Centrul de creatie ONESTIN ’’Arta ne aduce impreuna’’ - infiintarea in asociatie a unui Centru de creatie cu caracter permanent pentru toti tinerii din municipiul ONESTI

-  Workshop Modelaj „Forme, expresii si idei”- organizarea unui atelier practic de initiere in tainele modelajului, cu un trainer specialist,  pe parcursul a 2-3 zile, 20 locuri disponibile

-  Workshop ’’Initiere in arta pirogravurii’’ - organizarea unui atelier practic de initiere in arta pirogravurii, cu un trainer specialist, timp de 2-3 zile, 20 locuri disponibile

- Workshop Confectionare Bijuterii - organizarea unui atelier practic de confectionare bijuterii “fantezie”, cu un trainer specialist, timp de 3 zile, 20 locuri disponibile

- ’’Prezenti in viitor’’- activitate practica de stilizare a scarilor din Parcul Libertatii, zona Lac, in luna octombrie, 30 locuri disponibile
 

Pagina 1 din 110

Video