Campanie impotriva avortului

In scurta vacanta pe care au avut-o la dispozitie, membrii Asociatiei de Tineret “Onestin” au desfasurat o ampla actiune ce a vizat sensibilizarea populatiei fata de unul dintre cele mai grave pacate: avortul. Actiunea membrilor “Onestin” este parte integranta din campania initiata de parintele Macarie de la schitul Oituz, sub obladuirea Bisericii Ortodoxe Române.
Misiunea tinerilor din Onesti a fost distribuirea pliantelor concepute de duhovnicul oituzean. Actiunea a inceput la sediul “Onestin” unde membrii au avut de impaturit nu mai putin de 30.000 de pliante pe care le-au grupat câte 3, fiecare având alt continut. Cele 10.000 de “pachete” rezultate, au fost impartite in cutiile postale din Onesti si chiar trecatorilor de pe strada. La actiunea “pliantul” au participat 25 de liceeni condusi de preotii indrumatori Florin Smarandi si Adrian Topa. Copiii nu au reusit sa umple toate cutiile postele din oras dar au distribuit tot materialul, in ciuda dificultatilor intâlnite la intrarile de bloc dotate cu interfon.


Sarut mâna, maicuta mea ! Acesta este titlu unuia din cele trei pliante care infatiseaza, pe prima pagina, zâmbetul nevinovat al unui copil. Rândurile ce urmeaza, se doresc a fi gândurile unui prunc nenascut: “Sunt cel din pântecele tau, care-ti soptesc la ureche cât sunt de speriat, de trist si de indurerat, pentru ca vrei sa ma omori, crezând ca-ti sunt o grea povara… Dar tu nu stii cât e de greu sa nu-ti aud cântecul de leagan, sa nu ma bucur de mângâierile tale, sa nu iti vad chipul tau mâicuta draga…”
Materialul distribuit de catre liceeni este o imbinare intre argumentele de ordin medical, stiintific, religios alaturi de marturii cutremuratoare ale femeilor care au apelat la ajutorul medicilor pentru intreruperea sarcinilor nedorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.