Teatru: „Statuile lui Cehov” – participari si premii la festivaluri

Dupa reprezentatiile de la Onesti si Târgu Ocna, trupa de teatru Onestin, a tintit de aceasta data ceva mai sus. Dupa o preselectie la nivel national, trupa onesteana a fost admisa la concursul de teatru Mihai Constatin ce s-a desfasurat in perioada 2 si 3 iunie la Palatul copiilor. Seriozitatea si exigenta Festivalului a fost data de componenta juriului juriului format din consacratii actori Mircea Albulescu, Ion Lucian, Mihai Constantin, Irina Petrescu si Gabriela Moraru. Acestia au fost nevoiti sa aleaga castigatorii din cele 28 de trupe venite din diferite colturi ale tarii: Bucuresti, Tg Mures, Craiova, Constanta, Cluj precum si din Polonia si Olanda.
Spectacolul „Statuile lui Cehov” sustinut la Onesti marti, 30 iunie, a avut o finalitate baneasca destul de buna permitând entuziastilor actori sa participe la concurs. Trupa onesteana a trebuit sa se intoarca repede intrucât, in urma unei noi preselectii, a fost admisa la « Dramafest » Bacau, festival desfasurat in perioada 3-4 iunie. Asadar au urmat doua zile de stres, doua zile de machiaj intensiv, doua zile de emotii si in spatele cortinei carora le-a urmat bucuria câstigarii mai multor premii !


La Bucuresti onestinii au cucerit 4 diplome: pentru participare, pentru costume, pentru cel mai isteric personaj, acordat Teodorei Toma, si pentru cea mai originala interpretare, a dracusorului intruchipat de Oana Berdan. Concurenta a fost strânsa, printre trupe numarându-se inclusivi câstigatoarea de anul trecut, Catharsis din Bucuresti. Spectacolul sustinut la Dramafest in Bacau a adus sase diplome garnisite cu mici premii banesti. Pentru cea mai buna regie, a fost decernat Simonei Vasilica Nica, alaturi de premiul pentru sunet si culoare, pentru cel mai bun actor in rol principal, batrâna interpretata de Diana Croitoru, pentru cel mai bun actor in rol secundar, Iris Lungu si pentru cea mai buna interpretare, Lidia Rusu. Asociatia de tineret Onestin a primit inclusiv o diploma de participare, reusind sa se faca remarcata inca odata.
Tinerii de la Onestin s-au intors din istovitorul maraton duminica seara, cu premii, impliniri si bucuria de a fi cinstit, inca odata, numele municipiului de pe Trotus.
Emotiile si eforturile tinerilor actori sunt departe de a se fi incheiat. In urma unei noi preselectii, onestinii vor sustine spectacolul „Statuile lui Cehov” in perioada 7 – 9 iulie 2006 la Festivalului National de Teatru pentru Tineret desfasurat in studiourile Media Pro din Buftea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.