Noutăți

Ateliere gratuite pentru copii!

 Cu pasi mici catre arta este o activitate de vacanta care va implica 20 de copii, cu varsta cuprinsa intre 6-10 ani, 5 dintre acestia fiind orfani, ce aparÈ›in partenerilor noÈ™tri, Asociatia Victorine Le Dieu din Onesti.

Atelierele se vor desfasura de 2 ori pe saptamana, timp de 2 ore, in lunile august si septembrie, la sediul Asociatiei de Tineret Onestin, sub indrumarea profesorului de arte vizuale, pictor Alina Cornaci-Pistea.

La momentul actual, orasul nostru ofera oportunitati reduse pentru dezvoltarea copiilor si, in acest sens, ne-am propus sa contribuim pozitiv la createrea imaginatiei si creativitatii lor artistice.

Prin integrarea copiilor orfani vom incuraja interactiunea in grup pornind de la o pasiune comuna.

Pentru a asigura interactiunea dintre copii vom utiliza o metoda interactiva de grup, de stimulare a creativitatii, metoda BRAINWRITING. In cadrul acestei metode, copiii vor fi impartiti in grupuri de cate 6 si fiecare copil isi va alege cate o culoare de lucru. Ei vor primi ca sarcina, reprezentarea prin desen a unor elemente care sa ilustreze o anumita tema. Acestia vor lucra pe o singura foaie, care se va roti o data la 5 minute, in asa fel incat sa treaca pe la toti copiii, astfel putand completa si continua desenul celorlalti copii. Profesorul de educatie plastica va monitoriza desfasurarea activitatii si va analiza la final, rezultatele obținute de copii. Metoda poate fi aplicata in mai multe variante, in functie de o serie de criterii.

De asemenea, vom utiliza pe parcursul tuturor atelierelor de creatie metode de educatie non-formala, care vor stimula copiilor interesul pentru arta.

Printr-un limbaj diferit, al emotiilor si nu al cuvintelor, le vom vorbi prin intermediul desenelor, al povestilor si al jocului.

Copiii care vor participa la aceste ateliere, au posibilitatea de a-si descoperi talentul si de a deveni viitorii artisti ai comunitatii.

Participand la atelierele noastre, acestia vor avea capacitatea de a se exprima plastic utilizand materiale, instrumente si tehnici variate, vor cunoaste, interpreta si decodifica operele de arta plastica si decorativa, utilizand criteriile valorice proprii in analiza acestora, regulile si principiile artei, proportiile corecte si contrastele cromatice, perspectiva geometrica si valorica, tehnici artistice traditionale ca pictura in ulei, acuarela, tempera, pastel, carbune.

Aceasta activitate se va finaliza cu o expozitie in care vor fi expuse lucrarile copiilor si in cadrul careia toti copiii participanti vor primi diplome si materiale de pictura.

Cu pasi mici catre arta este o activitate din cadrul proiectului ConnecTIN ART finantat de Consiliul Judetean Bacau.

 

Comentarii (Niciun comentariu)

Scrie un comentariu acum:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Participă la activități