Proiecte

Votează „Eco Parc ONESTIN” în programul Țara lui Andrei!

Proiectul Asociației de Tineret Onestin a fost declarat eligibil și a intrat în ultima etapă a competiției „Idei din Țara lui Andrei”, o competiție națională de proiecte organizată de OMV Petrom. Prin intermediul acestui articol, vă cerem sprijinul și să fiți alături de noi, începând de mâine, 23 noiembrie, când se va da startul perioadei de votare. Avem la dispoziție o singură săptămână, pentru a strânge câți mai mulți susținători care să voteze proiectul.

Proiectul „Eco Parc ONESTIN” are ca scop responsabilizarea comunității oneștene în a proteja și îngriji mediul înconjurător, prin campanii de educație și conștientizare ecologică, dar și prin activități de reabilitare și amenajare a lacului din Parcul Libertății, situate în municipiul Onești.

Obiectivele proiectului:

 • Educarea în spirit ecologic prin realizarea unor campanii de informare și conștientizare ecologică în rândul tinerilor oneșteni.
 • Sporirea calității mediului urban prin ecologizarea lacului din Parcul Municipal, popularea acestuia cu plante autohtone și amenajarea a 5 căsuțe plutitoare din materiale ecologice, pentru a îmbunătăți habitatul rațelor sălbatice.
 • Stimularea creativității și dezvoltarea simțului ecologic al tinerilor oneșteni prin organizarea a 4 ateliere handmade și a unui concurs de reciclare creativă.

Activitățile din cadrul proiectului:

 • campanie de ecologizare a parcului
 • popularea lacului cu peste 50 de specii de nuferi și plante plutitoare
 • amenajarea pe lac a 5 căsuțe plutitoare pentru rațele sălbatice
 • amplasarea recipientelor pentru hrănirea responsabilă a rațelor
 • amplasarea a 3 panouri informative
 • amplasarea a 2 camere de supraveghere în zona lacului
 • desfășurarea unor ateliere handmade creative cu materiale reciclabile
 • organizarea unui concurs de reciclare creativă pentru tineri
 • campanie de conștientizare și informare ecologică

Beneficiari : peste 800 de tineri din Onești

Votanții trebuie să mai țină cont de un aspect: trebuie să-și creeze cont în platforma Țara lui Andrei pentru a-și putea exprima opțiunea. E vorba de un formular de înscriere și de un cod SMS pentru activarea contului. Nimic complicat. Este modalitatea prin care organizatorii se  asigură că votarea se face corect.  Pentru cei care au deja cont în comunitatea online a Țării lui Andrei, lucrurile sunt mai simple. Trebuie doar să vă logați și puteți vota.

Haideți să schimbăm ceva în orașul nostru, pentru că o putem face!

Susțineți proiectul „Eco Parc ONESTIN”, în competiția „Idei din Țara lui Andrei”!

http://www.taraluiandrei.ro/

lac-page-004                                     15107215_1199627690107730_6818075736442991444_n

 

Etichete
Articolul anterior Initiere in arta pirogravurii
Articolul următor Sustineti ONESTIN 2%
Comentarii (3 comentarii)
 • Nu resusesc sa gasesc locul unde pot sa votez in Tara lui Andrei. M-am inscris pe site, s-au validat e-mailul si nr. de telefon dar nu gasesc proiectul vostru si locul unde il pot vota pe site. Help!

 • Eu sunt PRO! Dar degeaba vreti si vrem un parc frumos, un oras frumos daca marea majoritate a tinerilor din Onesti nu sunt ca voi si nici nu dau semne ca ar putea fi! Nu vedeti? Tinerii din ziua de astazi numai sunt cum eram noi sau cum sunteti voi, intr’un cuvant, civilizati! Pentru ei natura numai reprezinta nimic decat locul unde se pot droga, bea si distruge totul in jurul lor, incepand de la cosurile de gunoi amplasate pt. a pastra curatenia, pana la arderea bancilor si copacilor din parc, folosirea lacului pe post de tomberon si distrugerea tuturor locurilor unde am putea sa respiram o gura de aer curat si sa avem parte de liniste intrand cu masina pana in mijlocul parcului practicand drifft’ingul pe platforma din fata Salii Polivalente. Tinerii astia nu pot fi educati ca asa sau nascut, cu un nivel de inteligenta mediocru in viata de zi cu zi si supra in viata virtuala! Mai intai trebuie sa le dam o lectie impreuna, toti astia care inca se mai gandesc ca ceea ce fac ei nu e firesc si corect, abia apoi sa incepem in proiect de genu. O paza a parcului bn pusa la pct. cu sanctiuni si amenzi pt.cei ce nu respecta pur si simplu nimic, inchiderea portilor de intrare in parc cu lacat la ambele intrari si cum am mai zis, o firma de paza autorizata sau pur si simplu jandarmi care sa poata sa sanctioneze acesti tineri parca din Evul Mediu. Asta ar fi Marea Rezolvare! Ca degeaba votam, facem curatenie si restul daca altii strica totul in urma voastra/noastra! Cam asta e parerea mea si cred ca e bn venita in programul vostru! Respect!

 • Scrie un comentariu acum:

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  *
  *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Participă la activități