Asociații și oameni verzi

Voluntarii ONESTIN (@Eduard-Stefan Dumitru, @Vasaiu Elena, @Stefan Tapalaga și @Pop Bianca) au participat astăzi, alături de alți reprezentanți ai ONG-urilor „verzi” din județ, la o întâlnire cu Ministrul Mediului Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.

Aceasta a avut loc pe malul lacului Răcăciuni și a avut ca scop identificarea principalelor probleme de mediu apărute la nivel județean, cât și propunerea unor soluții care să ducă la combaterea lor.

Braconajul piscicol este doar una dintre ele, dar cea cu care se confruntă frecvent voluntarii de la Centrul Regional de Ecologie Bacau, facilitatori ai întregului eveniment.

Aceștia au găsit (și cu această ocazie) o barcă, cât și o parte din ustensilele folosite de braconierii din zonă. Barca și ustensilele au fost distruse, făcându-se astfel încă un pas pentru descurajarea braconierilor.

La nivelul soluțiilor, s-a precizat în special nevoia de actualizare a legislației existente, în conformitate cu realitățile din teren.

Totodată, la aceeași întâlnire, s-au pus bazele unei colaborări pentru viitoarele proiecte pe tematica protecției mediului între Asociația de Tineret ONESTIN și Centrul Regional de Ecologie Bacău.

Voluntarii noștri au avut astfel, și oportunitatea, de a prezenta proiectul de solidaritate „Verde Deschis”, finanțat de Comisia Europeană, prin Corpul European de Solidaritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.