Saudade do Portugal!

Am încheiat luna octombrie cu diseminarea proiectului european „Designing Tomorrow”, care a avut loc în perioada 6-19 octombrie în Barreiro, Portugalia!

Participanții acestui schimb de tineri au împărtășit cu voluntarii prezenți atât din experiența lor emoțională, cât și din procesul lor de învățare.

Cu ajutorul jocurilor non-formale, aceștia au adoptat teme precum: sustenabilitatea, permacultura și compostul și cum se pot integra acestea în contextul urban, fără a omite menționarea oportunităților pe care programul Erasmus+ le oferă tinerilor.

Așadar, datorită activităților pregătite, cei prezenți au conștientizat efectele pe care le au acțiunile lor zilnice asupra planetei: de la timpul petrecut sub duș, până la timpul necesar descompunerii anumitor obiecte pe care aleg să le arunce în loc să le recicleze.

Mai mult decât atât, aceștia au descoperit ce elemente pot fi adăugate în procesul de compostare, cele 12 principii ale permaculturii, alături de zonele sale, și cum putem să le aplicăm chiar și într-un apartament, în cazul în care i-am inspirat să încerce și la ei acasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.