Vara „European heArts”

1. SCHIMBUL DE TINERI „EUROPEAN HEARTS”

Datorită faptului că proiectul european Erasmus+ „European heArts” (depus în februarie) a fost aprobat, întreaga vară se vor organiza activități de pregătire a schimbului de tineri.

Inspirat din albumul „The Wall”, interpretat de trupa Pink Floyd, „European heArts” subliniază deficiențele sistemelor politice și a sistemului educativ, subiectivismul artei și încurajează dezvoltarea personală a tinerilor prin „ruperea zidului” (tear down the wall!) de care se simt constrânși și, totodată, desființarea granițelor care ne „delimitează”, stabilite în funcție de interese.


Astfel, prin acest proiect, care își are originile în schimburile de tineri „Visual heArts Express” (Italia, Napoli, 2015) și „Visual heArts” (Croatia, Vinkovci, 2016), dorim să simulăm o Europă inclusivă, solidară și tolerantă, punând accent pe: exprimarea emoțiilor, satisfacerea nevoilor de bază, utilizarea eficientă a resurselor și pe respectul pentru natură și diversitate culturală.


Așadar, temele principale ale proiectului sunt politica și emoțiile, scopul fiind crearea unei legislații bazate pe nevoile umane, și nu pe un sistem monetar.


*Participanții își vor exprima trăirile prin arte vizuale și video making. *Schimbul de tineri va avea loc la Slănic Moldova, însă perioada de desfășurare depinde de hotărârile Ministrului Educației, întrucât ultima zi de proiect este gândită ca fiind a doua zi de școală, pentru prezentarea rezultatelor.

2. SUMMER CAMP „EUROPEAN HEARTS”

Dacă ne va fi permis de către ordinele de ministru, vom organiza o tabără de vară în perioada 10-19 august, cel mai probabil la Păstrăvăria Înțărcătoarea de la Scutaru, în care vom simula activitățile din proiect.

Întrucât gândim această tabără ca fiind un fel de APV (vizită în avans de pregătire), dorim să invităm câte un voluntar din fiecare țară care va participa în proiect (Italia, Portugalia, Grecia și Kosovo), alături de alți invitați speciali din afară, activitățile fiind în limba engleză.

3. VIDEO DE PREZENTARE „EUROPEAN HEARTS”

În luna iulie se vor organiza ateliere de creare de vestimentație, respectiv recuzită și decor (Zidul Istoriei – bătălii/evenimente care au influențat granițele, respectiv harta Europei; Zidul Emoțiilor & Stația Radio – mai multe detalii pe parcurs), și filmări atât pentru videoclipul de prezentare al echipei proiectului „European heArts”, cât și pentru echipele care vor merge în celelalte schimburi de tineri în care suntem parteneri.


Fiecare echipă va trebui să facă un videoclip în care să se prezinte, întruchipând diverse personaje istorice (,) care au influențat identitatea culturală a României de-a lungul timpului.
Aceste videoclipuri vor fi incluse într-o „serie” pe canalul de youtube al asociației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.