Grădinărit internațional

Ușor-ușor se apropie finalul proiectului ELF Festival, un proiect organizat de Asociația Copiii in Sanul Familiei și foarte drag nouă. Un proiect prin intermediul căruia am întâlnit voluntari din mai multe țări europene, alături de care tinerii noștri au trăit experiențe neprețuite.

De la momentele informale petrecute în sediul nostru, unde Dixit-ul nu a reprezentat doar un alt joc de societate, ci o metodă atât de cunoaștere la nivel colectiv, cât și la nivel individual, până la escaladarea Perchiului. De la zâmbetele născute printre sacii de gunoi strânși în timpul activităților de ecologizare, fie la Harja, fie la Onești și râsetele ce au umplut liniștea salinei în momentele de team building, până la dialogul intercultural din timpul atelierelor creative de la Oituz și la prieteniile apărute în timpul căutării lemnelor pentru foc, ghidați de magia pădurii Haloșene. De la poveștile împărtășite și sfaturile oferite lângă focul de tabăra, până la ajutorul fizic necesar urcării pe capiță de fan. De la mesele gustoase pregătite împreună, până la răsadurile plantate, care vor crește, sperăm, odată cu legătură dintre participanți – pentru toate acestea vă mulțumim vouă, voluntari fară granițe!

Mulțumim, Elf Festival pentru că am putut să facem parte din povestea acestui proiect și mulțumim participanților pentru tot ajutorul oferit – atât fizic, practic, în procesul tinerilor noștri de învățare transversala și de conturare al fermei noastre, cât și pentru cel emoțional, pentru suportul dăruit tinerilor noștri, în procesul de aliniere interioară.

Dar, mai mult decât atât, mulțumim pentru că ne-au fost deschise uși, ne-au fost lărgite orizonturi și ne-au fost schimbate percepții, cu privire la ce înseamnă, cu adevărat, solidaritatea și importanța acesteia, indiferent de granițe sau naționalități.Această experiență benefică a nutrit frumosul nostru parteneriat, care va continua să prospere, prin învățare reciprocă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.